29 september 2010

Wereldse Plannen - I [dromen]

Het is weer eens zover: ik ben een nieuwe reis aan het plannen. Nou is dat op zich niets nieuws onder de zon, ik droom elke dag van jungle-tochten, vreemd eten en het ontdekken van nieuwe steden, maar deze keer is het menens. We gaan echt. Ja... echt, mam!
Maar tjonge, wat is die wereld groot en wat zijn er veel mogelijkheden.
Zodra je een keer voor langere tijd bent weggeweest, lijkt het kiezen van reistijd, bestemming en doel alleen maar moeilijker geworden. We 'doen' het inmiddels niet voor minder dan drie maanden, vinden Europa 'te dichtbij' en willen een land 'echt' leren kennen in plaats van er zo snel mogelijk doorheen scheuren.
Dus dan is de volgende vraag: willen we reizen of ook werken? Willen we nieuwe landen ontdekken of meer zien van een plek waar we al eerder geweest zijn? Gaan we voor een afgebakende periode of zien we wel waar het allemaal heen gaat?
Ik kan niet voor ons beide spreken, maar ik vind het persoonlijk allemaal nogal wat. Een weekje Portugal is wat dat betreft toch een stuk overzichtelijker.
Want naast dat we moeten bedenken wat we daar gaan doen, moeten we ook beslissen overhier. Baan opzeggen is al besloten. Maar het huis? Wegdoen en bij terugkomst bij mam1 of mam2 op de bank? Eep... Houden en iemand op onze bank laten slapen? Hmm... Al onze (nou ja, vooral mijn) snuisterijen in een doos en zoeken naar een oom met een grote garage? Iemand die mijnbonsai in de tussentijd wil bijpunten?
Voorlopig hebben we vooral in ons hoofd dat we rond eind februari willen vertrekken. Als we nog lang wachten is het vliegtuig vol of zijn de visa op, dus we moeten wel een beetje actie gaan ondernemen. Maar ik blijf erbij dat dromen van een reis toch een stuk meer ontspannen is dan het werkelijk plannen.
Ik ga maar weer eens het internet op voor wat research. Wordt vervolgd...