09 oktober 2010

Wereldse Plannen - II [bestemming]

We hebben een land. Of eigenlijk meer een aantal landen waar we tijdens onze reis naar toe willen. Omdat een vriend van ons in India woont, besloten we al snel dat India een van de landen was waar we heen wilden. Gekoppeld aan Nepal (dat lijkt mij persoonlijk wel wat) moeten we in iets van 1.5 maand wel een prachtige reis kunnen maken. Met het lezen van reiservaringen en het driftig bladeren en scheuren uit reisgidsen, probeer ik me een beeld te vormen van wat ons te wachten staat. Avontuur, dat staat vast, nu op zoek naar de praktische informatie. Komt nog.
Verder wil ik ontzettend graag terug naar Fiji (ergens tussen april en november voor het beste weer) en willen we 'op de terugweg' (we hebben het wel over 2012 dan, om even een beeld van dit vrij ruime begrip te geven) naar Los Angeles en San Francisco. Die steden vallen meestal ook mooi binnen een wereldticket, dus we zullen op zoek gaan naar aanbieders van de voordeligste tickets die deze plaatsen aandoen. Ik denk gelijk aan Kilroy Travels, waar ik eerder een reis boekte, maar ik moet even uitzoeken of we daar nog terecht kunnen (ik las ergens dat we daar te oud (!) voor waren, maar ik vind dat je zo oud bent als je je voelt en dus ga ik dat maar even navragen voor de zekerheid)
Daarnaast is ons hoofddoel toch 'maar' weer Australie. Al ben ik er twee keer geweest (en hebben wij elkaar hier ontmoet!), er is nog genoeg te zien (ik wil de westkust nog zien, Nick heeft daarbij het oosten nog niet bezocht) en na een zoektocht op internet bleek dat we daar de beste kansen op werk passend bij onze studies zullen hebben. Volgende stap is dus het aanschrijven van bedrijven (voor Nick) en scholen (voor mij) en hopen op een antwoord.
Voorlopig hebben we dus een droom, een globale route en een doel. De basis is gelegd. Wil je weten hoe het verder gaat? Blijf ons volgen, want wij zijn ook benieuwd wat de volgende stappen zullen brengen. Tot dan!