17 oktober 2010

Wereldse Plannen - III [route]

Lekker plakken. Daar kan ik dus echt uren mee bezig zijn. Scheuren in verschillende reisgidsen, routes bekijken, plaatjes knippen en dan alles in een ander boekje plakken. Heerlijk. Het begon met de werkstukken op de basisschool en eigenlijk ben ik er nooit mee opgehouden.
Af en toe vraagt het thuisfront zich krabbend achter de oren af wat ik nou weer aan het doen ben, als ik omringt door een berg snippers, de vloer van de woonkamer aan het vol leggen ben met plaatjes en stukjes plakband.
Inmiddels heb ik de hoofdstukken Nepal, India en Noord-Amerika (westkust) af en hebben we besloten rond welke periode we ongeveer waar willen zijn. Nu gaan we (aan hand van mijn geweldige plakboek) kijken welke route we kunnen afleggen binnen de tijd die we hebben. We willen namelijk ergens voor het einde van de maand ons ticket boeken.

Ook zijn we begonnen met het zoeken van werk in Australiƫ. Ik heb een aantal scholen gevonden die Nederlandse les geven en die wil ik deze week mailen voor meer informatie. Zelf heb ik sinds kort een invalbaan gevonden op de Internationale School in Eindhoven, wat ik echt helemaal geweldig vind, dus het zou leuk zijn in Australiƫ ook aan de slag te kunnen met geven van les in verschillende groepen en het bieden van Nederlandse taalondersteuning.
Nick is aan het zoek naar bedrijven die afgestudeerde architecten aannemen. Gelukkig voor hem zijn er dat een stuk meer in Sydney dan in heel Nederland!

We moeten dus flink gaan netwerken (hulp is altijd welkom) en als we meer weten en de tickets geregeld hebben, wordt het tijd voor de visumaanvragen. Op dit moment is er wat gerommel in India wat betreft visa, dus dat blijven we op de voet volgen.
Tot die tijd houden we ons bezig met afstuderen en daarna vooral werken, om uiteindelijk met zoveel mogelijk geld op zak weg te kunnen. De komende maanden wordt het veel AH bonusaanbiedingen zoeken, oude kleding verkopen op marktplaats en ganzenborden in plaats van buiten de deur activiteiten te ondernemen.
En knippen natuurlijk, want dat is ten slotte helemaal gratis. Gelukkig!-Klik voor een vergroting en meer bladzijden van het plakboek-