29 november 2010

Wereldse Plannen - IV [boeken]

Sinds de vorige update over onze grootse plannen in oktober, hebben we niet stil gezeten. Er is afgestudeerd, er wordt door ons beide druk gewerkt en de reisroute die we bedacht hadden is flink aangescherpt. Er is zelfs het een en ander officieel vastgelegd!

Zo hebben we om te beginnen spontaan besloten dat de terugreis via Noord-Amerika eigenlijk wat omslachtig was en de ticketprijs alleen maar zou doen stijgen. Nee, wij hebben een verstandige keuze gemaakt en reizen nu op de terugweg via China, Mongolië en Rusland met de Trans-siberië/Trans-mongolië express. Stukken minder gedoe. Haha. Maar wel spannend!
Daarbij hebben we natúúrlijk gezorgd dat we de meest fijne reistijd voor deze etappe kozen en dus kunnen de thermo-onderbroeken en shirts in de tas, want wij reizen door deze landen in... jawel: de winter.
Dames en heren, om u een beeld te geven: ik zit elke avond met een deken op de bank, al is het binnen 22 graden... ik draag gebreide sokken in mijn schoenen en een wollen legging onder mijn broek... sinds augustus... ik heb het al koud als ik een plaatje van een ijsbeer zie... kortom, ik ben de meest geschikte persoon om bij -35 in een tochtige trein te gaan zitten over een afstand van ruim 1800 kilometer. Dat wordt lachen, dat kan ik je nu al vertellen.

Maar voor het allemaal zo ver is, moeten er natuurlijk eerst tickets geboekt worden. We zijn het internet gaan afspeuren naar de beste aanbiedingen, raakten het spoor volledig bijster, schakelde een reisorganisatie in, schrokken van de prijzen, doken weer het internet op en kwamen 3 uur later vrij tevreden uit de strijd met een ticket Amsterdam-Delhi (ma 21 feb '11) en Kathmandu (Nepal)-Sydney (woe 13 apr '11). We bleken ruim 300 euri goedkoper uit door het even zelf te regelen. Dank u.
Verder vooruit in het jaar bleken we nog niet te kunnen boeken, dus dat proberen we nog een keer iets meer voor vertrek. Wel belangrijk, want Australië kom je alleen maar in als je kunt bewijzen dat je er ook weer vertrekt. Ze zijn er gek op toeristen, maar ze moeten wel aan het eind weer lekker allemaal naar huis. En daar zijn onze moeders het dan weer van harte mee eens.

In het volgende verhaal valt er meer te lezen over het grote Visum Festijn, de Reisbenodigdheden Parade en mijn zoektocht door de wondere wereld van het lesgeven in het buitenland. Het belooft weer een waar spektakel te worden, dus kom snel terug op deze blog!