07 januari 2011

Wereldse Plannen - VII [prikken]

Au! afgelopen dinsdag hebben we ons laten lekprikken in de 'Travel Clinic' in Eindhoven.
Een ontzettend aardige mevrouw (maar ik zou ook aardig doen als ik weet dat ik iemand daarna toch heel erg pijn mag doen) heeft ons uitgebreid voorgelicht over alle mogelijke manieren waarop we in het buitenland aan ons einde kunnen komen. Ze zette respectievelijk 2 en 3 spuiten in de bovenarmen van mijzelf en Nick. Ik hoefde een spuitje minder, omdat ik de DTP-prik in 2008 al gehad heb en die 10 jaar 'geldig' is. Met een herhaling van de Hepatitis A prik ben ik voor de komende 25 jaar veilig.
Nick kreeg het volledige pakket en kon (vanwege een flinke griep en een wat karig ontbijt) nog net de rand van de tafel vastgrijpen voordat hij tegen de grond sloeg. De rest van de week heeft hij onder een dekentje op de bank liggen rillen en breng ik hem kruidenthee en extra knuffels. Zo'n reis voorbereiden gaat je duidelijk niet in de koude kleren zitten...

Voor India en Nepal zijn de aanbevolen vaccinaties dus DTP en Hepatitis A. Bij een bezoek langer dan twee weken (wat voor ons geldt) komt daar ook Buiktyfus bij. We zochten nog een vierde vreselijke ziekte voor ons kwartet, maar voor de Malaria kregen we deze keer geen pillen voorgeschreven. Het dragen van lange broeken en truien en jezelf in de DEET (lees: gif) rollen schijnt voldoende te zijn. Als je heel stil bent, kun je de muggen horen lachen.

Verder knallen we de tas vol met een EHBO-set, paracetamol, diareeremmers, ORS-zout tegen uitdroging, anti-jeuk/pijn/misselijkheid/andere ellende middelen en dan denken wij dat het best een gezellige vakantie kan worden. Zul je net zien dat we verpletterd worden door een heilige koe of met onze hand tussen een tempeldeur komen, maarja... je kunt niet overal op voorbereid zijn en dat houdt het ook wel een beetje spannend allemaal.