14 maart 2011

India - Jaisalmer

Je kan niet zeggen dat je in de woestijn geweest bent en dan niet met je gat op een kameel gezeten hebben. Dus, omdat het kon, hesen wij onszelf een paar meter de lucht in en lieten we ons door een paar leuke viervoeters een kleine twee uur door het zand trekken. Samen met een Australisch koppel (soort hippies, maar dan wel het type dat overal wel wat over te zeuren had) trokken we in karavaan met ieder een eigen begeleider over de zandheuvels.

Achteraf bleek dat een ritje op een rennende kameel minder gevaarlijk was dan de auto waarmee we van en naar ons verblijf werden gereden. Onze chauffeur nam de bochten nogal ruim en knalde doodleuk met een rotsnelheid aan de verkeerde kant van de weg over een heuvel zonder uitzicht. Dat we nog leven mag een wonder heten. Krishna sta ons bij.

In de avond kregen we een dansvoorstelling van de plaatselijke bevolking en moesten we er helaas ook aan geloven om met een soort slechte Bollywood-act mee te doen. Nou worden we hier sowieso de hele dag in ons gezicht uitgelachen, na die avond hebben we een eigen altaar op het dorpsplein en komen mensen lopend uit Calcutta om met uitgestoken vinger naar onze portretten te proesten. Die rare Hollanders!

Na een ietwat karig ontbijt, bestaande uit een stapeltje zanderige lappen brood en een klein bakje met een onbeduidend sausje erin, hadden we weer een dodemansrit terug naar het hotel en vonden we ergens nog de kracht om de stad eens van dichtbij te bekijken. Bikkelen, allemaal voor jullie leesplezier natuurlijk.

In Jaisalmer staat een fort dat wel wat weg heeft van een enorm zandkasteel. Het leuke ervan is dat het fort nog steeds bewoond wordt. Door een enorme poort kom je in een doolhof van kleine straatjes en pleintjes terecht. We bezochten een museum binnen de muren en leerden dat het hele bouwwerk bezig is te verzakken, vanwege het vele water dat er dagelijks gebruikt wordt door bewoners en toeristen. Toen het fort gebouwd werd, haalden de vrouwen een emmertje water per dag en deden daar alles mee, nu is er een constante stroom water waar de afvoer niet op berekend is.

Omdat onze eigen fortmuren ook een beetje aan het verzakken zijn door een te grote hoeveelheid slecht afgevoerd water, besloten we te gaan eten bij… jawel: een heuse pizzeria. 'Little Italy' bracht ons de meest lekkere pasta, canneloni en (want we zijn er natuurlijk zowel voor lunch als diner heen gegaan, gewoon om die IndiĆ«rs gek te maken) rijkelijk belegde pizza's. Dat reizen door vreemde culturen moet natuurlijk wel leuk blijven.

DSC_7931 DSC_7948 DSC_7927
Kameel bezwijkt onder gewicht Hollander - Koning en Koningin van de woestijn

DSC_7953
Nee.. jij trekt volle zalen!

DSC_7934
Ons kampement

DSC_7950
Dacht je dat je na een dagje strand over zand had zitten... probeer de woestijn eens!

DSC00398-1
Nienke kent de weg in de woestijn: doe maar naar die zandheuvel daar!

DSC04721
We zullen worden gemist

DSC00462-1 DSC04723
Als een kind zo blij...

DSC_7976 DSC_7984 DSC_8005
Binnen de fort muren

DSC_8030
De grens met Pakistan

DSC00517
Het Fort - Voor de maquette fans onder ons

DSC00501
Delfts Blauw??

DSC_8064
Een havelli (handelshuis) net even buiten de muren van het fort. Zo slecht onderhouden dat we er droevig van werden... Niks geen monumentenzorg in India!

Meer zien? Klik weer door naar ons fotoboek!