01 april 2011

India - Keoladeo National Park

Update: Zie het bericht hieronder voor de foto's van Agra (Taj Mahal) en Fathepur Sikri die we jullie nog beloofd hadden!

Vogels kijken in India is niet iets dat je zomaar even doet. Ten eerste moet je een flink eind rijden om überhaupt een plek te vinden waar een beetje groen is en als je er eenmaal met een rammelende bus bent aangekomen, moet je je door de molen van toeristen-afzetpraktijken heenwerken voor je nog 1 vogel gezien hebt. Je betaalt niet alleen voor je entree, maar ook voor je gids (die je volgens hun ab-so-luut nodig hebt.... hij kende de woorden 'vogel' en 'grote vogel'), het turen door zijn verrekijker, het nemen van foto's en video en je barrel van een fiets. Voor het zadel hoefden we nog net niet extra te betalen.
Na al het gehassel konden we eindelijk op onze onprettig zittende mountainbikes stappen en zagen we al snel de eerste vrolijke piepers tussen het struikgewas. Jammer genoeg was het eerste deel van het park gelegen aan een doorgaande weg, waardoor we enkele bijzondere exemplaren bij het naderen van brommers en vrachtverkeer helaas alleen op de staart hebben kunnen zien.
Later in het park waren de gemotoriseerde voertuigen verboden en kregen we wat meer te zien. Zo ook een hele kudde wilde apen, die overal om ons heen uit de bomen vielen om eens te kijken wat wij daar kwamen doen. En of we nog Snickers bij ons hadden, want daar schijnen apen echt dol op te zijn.
Een stuk dieper in het park hadden we vanaf een uitzichttoren een schitterende kijk op een stuk ongerept natuur, waar we ook herten, grote groepen ooievaars, een ijsvogel en een havik zagen. We vonden het dan ook erg jammer dat we tegen het eind van de middag weer terug naar de bewoonde wereld moesten fietsen en ons in een overvolle bus moesten proppen om weer terug in de vieze, stinkende stad te stappen.
Nee, India is een prachtig land. Maar je moet er wel een beetje moeite voor doen!

DSC_8507
Iedereen komt hier van rechts, dus voorrang bestaat niet

DSC_8509
Nog even de baard scheren voor je de file in gaat?

DSC_8523
De eerste pieper van de dag

DSC_8543
Aapies kijken

DSC_8549
Moet je ook geen ruzie mee zoeken

DSC_8588
Voor wie zijn Disney klassiekers kent: "Wat gaan we doen?" "Weet ik niet - heb ik net aan jou gevraagd!"

DSC00908
Even rust!

DSC_8563
Slechte verstopplaats

DSC_8573
En nog meer wildlife naast alle vogels

Voor alle foto's van dit mooie park kijk je in ons fotoboek!