21 mei 2011

DeDingenDieWeDoen

Zo denk je dat je de afgelopen 6 weken alleen maar op een baan heb zitten wachten, zo heb je bij het terugkijken van de foto's ongemerkt toch een hele hoop beleeft! Allemaal gebeurtenissen waar jullie helemaal niets of in beperkte mate van te horen hebben gekregen. Dat kan natuurlijk niet. Zeker omdat de komende week alweer een nieuw avontuur gaan beleven (meer info daarover aan het eind van dit bericht, blijf lezen....) moeten we natuurlijk ons 'achterstallig onderhoud' even bijwerken.


Toen we net aankwamen in Sydney, zijn we onder de vleugels van Adrian genomen (zie vorige post), die ons naar werkelijk elk feestje, etentje, avondje in de kroeg en verjaardagspartijtje heeft meegesleept. We voelden ons soms een beetje die jongens uit de film de 'Weddingcrashers' - vlak bij het binnengaan even vragen hoe het bruidspaar heet en dan onbeperkt eten en drinken.


Zo kwamen wij op een verjaardagsfeest van een van Adrian's vrienden en konden daar heerlijk meegenieten van de chocoladetaart die zijn vriendin gebakken had. Zo vierden we - heel toevallig - tegelijk toch nog de verjaardag van Nick zijn moeder en konden we niet echt jaloers gemaakt worden met berichten over metershoge appelvlaaien en schuimtaarten. Lekker pûh!
Verjaardagen zijn daarbij in Australië helemaal een uitkomst, want het is hier niet gebruikelijk dat je voor de jarige iets van een cadeautje of envelopje meeneemt. Ideaal dus als je nog geen baan hebt!


DSC05381

Ook kwamen we via Adrian in de wereld van de 'Trivia' terecht. Iets waar we - op het moment dat we naar de kroeg met hem liepen - geen idee van hadden wat dat in hemelsnaam zou zijn. Het blijkt in het Nederlands gewoon 'spelletjesavond' te zijn, of ook wel bekend als een 'pubquiz'. Onder het genot van een drankje en een vorstelijke hamburger speelden we in teams om zoveel mogelijk antwoorden op vragen van de presentator op papier te zetten. In drie rondes moesten we zoveel mogelijk algemene kennis uit ons gooien en kennelijk waren we daar aardig goed in, want we haalden zelfs de 3e plaats! Gelukkig hebben we bewijs dat 6 weken niets doen niet schadelijk is geweest voor onze geestelijke gesteldheid. Fijn om te weten. 


Trivia Trivia


Een andere activiteit die hoog op ons lijstje stond, was een bezoek te brengen aan de Sidebar van het WakeUp Hostel, of beter bekend als 'de plaats waar het allemaal begon'. Onze eerste ontmoetingsplaats bleek een waar bedevaartsoord geworden, onze foto's stonden in een lijstje op een altaar en mensen vanuit de hele wereld kwamen er naartoe om een kaarsje voor ons te branden. Apart om te zien. We kregen de hele avond gratis drinken, mensen vielen in katzwijm toen ze ons zagen en we werden op handen gedragen. Nou, bijna dan.


Sidebar, Wake Up Hostel Sydney
Nog net zo knap als toen!


Het mooie aan Sydney is dat ze hier ook gek zijn op festivals. Bijna elke dag is er hier in de stad wel iets te doen of te bekijken en veel van die festivals zijn ook nog eens gratis!
Zo bezochten we in de Darling Harbour het 'Hoopla Festival', een soort Oerol waarbij straatartiesten acrobatische acts uitvoerden voor een groot publiek. De dag dat wij gingen was het prachtig weer en we hebben heerlijk kunnen genieten van alle grappige, maar vooral ook schrikbarend hoge en gevaarlijke voorstellingen.


Hoopla Festival - Darling Harbour Sydney Hoopla Festival - Darling Harbour Sydney


Hoopla Festival - Darling Harbour Sydney Hoopla Festival - Darling Harbour Sydney Hoopla Festival - Darling Harbour Sydney
Hoopla Festival - Darling Harbour Sydney Hoopla Festival - Darling Harbour Sydney Hoopla Festival - Darling Harbour Sydney
Hoopla Festival - Darling Harbour Sydney Hoopla Festival - Darling Harbour Sydney


Niet alleen de Sydney-siders zijn gek op feesten en partijen, natuurlijk zijn de vele Hollanders die in Sydney verblijven op het moment net zo in voor een gezellige dag- en avond. Laat het nou net zo uitkomen dat koningin Beatrix jarig is! (ja natuurlijk eigenlijk haar moeder, maar probeer dat maar uit te leggen als je net al geprobeerd heb om het principe van 'gedoogd drugsbeleid' uit te leggen - niet aan te beginnen) Tijd dus voor een flinke oranje vloedgolf door de stad. Een groepje Hollanders leek het een leuk idee 'met een paar andere Nederlanders' een heuse oranjemars door de stad te houden. Lopen dus, in het oranje gekleed, vanaf het Opera House tot aan de Darling Harbour. Want we zouden niet gek op aandacht zijn.
Nou bleek bij aankomst dat 'de paar anderen' al snel leek uit te groeien op een ware oranje-overname van de stad. Een prachtig gezicht was het om een complete stoet oranje geklede mensen van over de groene heuvels in de botanische tuinen aan te zien komen lopen (zie foto hieronder). En toen moesten we nog beginnen.
Dat de meesten de avond ervoor al flink gefeest hadden (koninginnenacht - natuurlijk na het zien van 'HET huwelijk', we maakten er een compleet koningsgezind avondje van), daar was bijna niets van te merken, want wat maakten we een lawaai, niet normaal!
Langs de hele route werden we de met open monden aangestaard en regelmatig gevraagd waarom we zo gek deden. Ook waren er super veel mensen die gewoon wisten dat het om koninginnedag ging en we werden zelfs een paar keer in gebrekkig Nederlands aangesproken door expats die het zo ontzettend leuk vonden dat we dit deden.
De tocht kon maar op een manier eindigen: met bier en bitterballen. En zo gebeurde het ook. We moesten er wel een flinke tijd op wachten en ze waren een beetje lauw. Maar dat is op de foto niet te zien en we vonden het hoe dan ook fan-tas-tisch! LEVE DE KONINGIN!


Dutch Queensnight 2011 Dutch Queensnight 2011
Koninginnenacht. Bea zou het heerlijk hebben gevonden allemaal.


Dutch Queensday 2011 Dutch Queensday 2011 Dutch Queensday 2011
Dutch Queensday 2011
Dutch Queensday 2011
Het was een geweldige tocht! Wat een opkomst!


Omdat we de smaak van het wandelen helemaal te pakken hadden (zal die tocht door de Himalaya dan toch echte wandelaars van ons gemaakt hebben??), besloten we een paar dagen later een leuk dagje langs de kust van Sydney te lopen. De bekende 'Bondi naar Coogee Beach Walk' is daarvoor perfect.
Het is een wandeling van ongeveer 2 uur langs alle prachtige baaien en stranden aan de oostkust van Sydney. Niet echt een uitdaging qua moeilijkheid, maar wel ontzettend prachtig! Ook deze onderneming leverde natuurlijk weer een aantal strakke platen op:


Bondi to Coogee Coastal Walk

DSC01635

DSC01645 DSC01646
Bondi to Coogee Coastal Walk

 Bondi to Coogee Coastal Walk

Bondi to Coogee Coastal Walk Bondi to Coogee Coastal Walk


Verder (jaja, de pret houdt nog niet op!) zijn we naar het HeadOn Photography Festival geweest. Door de hele stad zijn gratis tentoonstellingen te bezoeken van bekende en minder bekende fotografen en wij bezochten een dag lang een seminar waarbij een aantal fotografen vertelden over hun werk.
Ook deed iemand van Adobe verslag van Photoshop CS5 en Lightroom, waarbij we er al snel achter kwamen dat we er eigenlijk maar bar weinig nog van wisten, zelfs Nick die al 15 jaar met deze programma's werkt. Au! We besloten maar gelijk het bijbehorende boek te kopen, dan konden we het thuis nog eens rustig nalezen. We hebben ten slotte toch niets te doen.


DSC05479
Eh... nee??


En dan nu de moraal van het verhaal: van veel vrije tijd wordt je behoorlijk moe. En dus gaan we op vakantie. Ja beste lezer, over minder dan een uur stappen wij in een vliegtuig en laten we ons in Cairns afzetten (lees: daar waar de zon net wat harder schijnt). We trekken onder andere het tropisch regenwoud in en gaan snorkelen in het Great Barrier Reef. Iemand moet het doen, heel vervelend allemaal.
Het heeft er wel iets mee te maken dat Nick in afwachting is van waarschijnlijk een baan die de 30e begint, dus we besloten, voordat we gewoon van 9 tot 5 aan de bak moeten, het er nog even snel van te nemen.


We spreken jullie snel weer, voor nu een dikke G'day en tot volgende snel!


Ons fotoboek heeft foto's van:
- alle festiviteiten in Sydney
- ons dagelijks leven