20 oktober 2011

Typisch ons

Even knipperen met je ogen en het is alweer oktober. En druk dat we het hebben! Waar krijgen wij onze tijd toch vol mee horen we jullie denken. Nou, met de gekste dingen om heel eerlijk te zijn. En dan het liefst zo goedkoop (lees: gratis) mogelijk. We worden er al aardig goed in. We blijven natuurlijk wel Hollanders. 
De meeste van deze uitjes werden mede mogelijk gemaakt door het hostel waar ik werk. Niet alleen ontmoet ik er hordes nieuwe mensen, ook krijgen we er namelijk regelmatig leuke aanbiedingen om toeristische activiteiten te komen bekijken. En daar zeggen we geen nee tegen!


Paintballen
In het kader van het afscheid van Bene (een van mijn collega's), zijn we met een hele ploeg gaan paintballen. Nick is inmiddels kind aan huis in the Funkhouse (hij kan al internetkaarten verkopen, pizza bij de buren halen en op de kassa passen als ik naar de wc moet of een ramp moet oplossen, hij mag blijven!), dus ging hij natuurlijk ook gezellig mee. Alles werd betaald door de baas. Joeghee! De baas kwam zelf (wij denken uit angst) niet opdagen trouwens. 
Ondanks het dramatisch slechte weer (we zijn allebei nog dagen erna ziek geweest) en de blauwe plekken die we aan het eind overhielden van de venijnige rode balletjes verf, was het ontzettend leuk om te doen. 
We hebben een aantal rondes in teams gespeeld, steeds op een ander terrein. Zo had je een veld met natuurlijke heuvels, een veld met gesloopte auto's en autobanden en een heuse begraafplaats waar je achter de zerken bescherming moest zoeken. Reuze spannend natuurlijk en we leefden ons, al tijgerend over de grond, helemaal in. De modder zit nu nog in onze schoenen. Echt. 


Paintball with the Funkhouse Paintball with the Funkhouse
Heropening Wildlife World 
Met Nick ging ik al eerder naar deze overdekte dierentuin, maar omdat volgend jaar de opening van de Madame Tusseauds naast de Wildlife World gaat plaatsvinden, hebben ze de inrichting een beetje omgegooid en wat dieren vrijgelaten (gok ik) om ruimte te maken. En elke vernieuwing gaat hier gepaard met een feestelijke opening. Een keer raden wie er vooraan stond. 
Ik, Bene en Johanna (andere collega, die helaas altijd liever lui dan moe is), kregen de hele avond gratis drinken, lekkere hapjes en de dieren werden achter elkaar naar ons toe gebracht. Helemaal super dus! 
Het doel van de avond was natuurlijk om in gesprek te raken met andere mensen 'uit de business', maar wij hadden het iets te druk met het zoeken van volle glazen en het 'ahhh' roepen bij de koala, die ze voor de gelegenheid even in de gang gezet hadden. Werken kan altijd nog!

Wild Life World Sydney


Wild Life World Sydney Wild Life World Sydney


Wild Life World Sydney Wild Life World Sydney Wild Life World Sydney

Wild Life World Sydney

Masterchef LIVE
De TV-serie Masterchef is hier in AustraliĆ« echt een mega-hit. Iedereen praat erover en als je het niet gezien hebt, en dus niet weet wie Dani, Hayden, Billy, Kate, Michael en noem maar op zijn, ben je duidelijk een buitenlander. Wij hebben dan ook elke avond rond etenstijd braaf gekeken en konden dan ook niet wachten om de deelnemers en presentatoren George en Gary in het echt te onmoeten op de Masterchef LIVE. En natuurlijk betaalden we ook hier geen cent, want ik kreeg hier via mijn werk kaartjes voor!  (Goh, verrassend)
Het evenement was leuk opgezet in de Hordern Pavillion, even onder de wijk Surry Hills, waar Nick werkt. Er liggen daar in de buurt ook de cricket-gronden en nog wat andere sport stadions. Maar dit weekend was er een overvloed aan kraampjes met lekker eten, handige keukenhulpjes en natuurlijk echte Masterchef goodies. Er werden overal workshops gehouden (waar wij helaas te laat achter kwamen) en ex-deelnemers van het programma en bekende chef-koks gaven presentaties over hun technieken of favoriete gerechten. Zo kon je er leren broodbakken, sushi rollen, gourmetten voor gevorderden, taartjes maken en messen werpen (eh hanteren). 


Masterchef Live Masterchef Live


Masterchef Live


Masterchef Live Masterchef Live

Natuurlijk was het erg leuk om een aantal ex-deelnemers te zien, zoals Peter, Dani en Hayden op de foto's hierboven. Er was een grote Live-show met de presentatoren van het TV-programma, waarin ze onder andere de welbekende 'mystery-box' challenge nadeden en met mensen uit het publiek een 'invention test' uitvoerden. Wij hadden zelf veel succes bij het 'kopen-van-schandalig-lekkere-macaroons-doe-maar-van-elke-kleur-eentje' onderdeel. Stond niet eens op het programma, verrassing dus!


Masterchef Live


Masterchef Live Masterchef Live


Voetbal: Socceroos vs. Oman
In de categorie 'bijna gratis' hebben we de wedstrijd van het Australische voetbal team voor jullie in de aanbieding. Voor slechts $30 dollies en een gratis (dat dan weer wel) voetbalshirt zaten we nagenoeg vooraan om de 'Soccaroos' aan te moedigen. Nick had hiervoor kaarten weten te regelen en samen met Adrian en zijn vriendin (en later Trent&Michelle en hun vrienden) hadden we een erg leuke avond!  We wonnen natuurlijk glansrijk, maar dat leek de Oman-suppporters niet te deren en ze bouwden gewoon hun eigen feestje op de tribune :)
Onze huisgenoten, die ook ergens in het publiek zaten, hebben -geheel in hun stijl- niets van zich laten zien en waren al in diepe slaap toen wij die avond thuiskwamen. Gezellig mensen zijn het toch. Echte Pretletters. Ahum. 


Socceroos!


Socceroos! Socceroos!


Socceroos!


Nomads Social: Octoberfest!
En dan zijn we er natuurlijk nog niet :) Omdat ons hostel onderdeel van de hostelketen 'Nomads' gaat worden, werden we uitgenodigd om met alle collega's bij elkaar te komen en in Oktoberfest-stijl een feestje te vieren. Het leuke is, dat er bij de Nomads een Nederlands meisje stage loopt, die ook Nienke heet! Toevallig!
Mijn baas is inmiddels ook al bekend met Nick en regelde al snel een polsbandje, zodat hij ook de hele avond gratis kon drinken. 
Het feestje werd gehouden in de Sidebar (bar van het Wake Up hostel) en een jongen die ik daar in 2006 tegenkwam, Christian, was er weer! Erg gezellig dus om hem even te zien en de baas toverde wederom een polsbandje tevoorschijn. Zo gaat dat. 

Om het geheel af te maken, zijn we door een van de Mojo-eigenaren uitgenodigd voor een gratis dagje surfen bij een van hun surfcamps. Binnenkort maar even plannen dus, want de zomer komt eraan!!!! Soms is het leven erg zwaar. Maar nu even niet.Nomads Social: Oktoberfest
Ik, Sam en Johanna (collega's) - Mojosurf Man met gek haar - Marcus (mijn baas)

Nomads Social: Oktoberfest Nomads Social: OktoberfestTja, nu houdt het dan toch wel echt even op met alle gekkigheid. We kunnen niet aan de gang blijven en moeten ook nog tijd overhouden om de was en boodschappen te doen en af en toe nog een beetje te werken (tussendoor). Volgende keer meer lieve kijkbuis kinderen.


Groetjes van jullie eigen Masterchefs,


DSC06454 DSC06452