20 november 2011

Every (Sun)day We're Shuffeling

Woensdag mag dan gehaktdag zijn, onze zondag is voor ons inmiddels dé activiteiten dag geworden. Het is de enige dag van de week dat we allebei vrij hebben en dus benutten we deze uurtjes zo goed mogelijk.

Zondag 23 oktober
Zo gingen we om te beginnen - samen met andere Dutchie Kars - richting de Blue Mountains. Eigenlijk was het plan de Jenolan grotten te bezichtigen, maar daar bleek je alleen met een eigen auto of een georganiseerde tour die om 7 uur vanuit Sydney vertrekt te komen. En die hadden we natuurlijk beide niet geregeld. Geen nood, want de Blue Mountains waren ook schitterend! Het weer was helemaal top (achteraf misschien maar beter dat we niet een paar meter onder de grond zijn gaan zitten) en we hebben er een ontspannen dagje van gemaakt. De mannen waren gewapend met hun camera's en moeders had de tas vol met broodjes en pakjes drinken - zoals het hoort.


Blue Mountains
Tja - Zo zie je natuurlijk niets van de rotsformatie 'The Three Sisters'...


DSC02384
-Dit zijn ze dus-


DSC02420


DSC02400


DSC02443Zondag 30 oktober
De Travel expo die we op deze zondag bezochten was vooral voor mij interessant, omdat ik er veel te weten kwam over nieuwe producten die er in de reis-wereld te koop zijn. Wij verkopen al onze trips in het hostel via 'Websitetravel', dat is een boekingssysteem waar we via internet in kunnen en waar eigenlijk alle producten op te vinden zijn, allemaal per categorie ingedeeld. 
Inmiddels heb ik er al veel verschillende dingen van verkocht aan de gasten, van dagtrips naar de Blue Mountains (natuurlijk niet zeggen dat je er ook zelf met de trein heen kunt voor maar een tientje) tot complete busreizen, maar er staan natuurlijk ook heel veel dingen op die ik niet zo goed ken, al heb ik al behoorlijk wat van Australië gezien! Er worden daarom ook regelmatig informatie avonden georganiseerd door alle touroperators waarbij je vragen kunt stellen over de producten. 
Zo was er laatst ook een avond in het teken van 'Nieuw-Zeeland' en waren er mensen van bustours als Stray en Kiwi-Experience aanwezig om hun verkooppunten duidelijk te maken. Die avonden gaan altijd gepaard met gratis pizza, drankjes en gratis trips die worden verloot, dus alleen daarvoor zou je als reis-agent alleen al moeten komen :) 
Op de Travel Expo was Nick ook mee en werden we allebei als 'Websitetravel Agents' door Emily (de woordvoerder van Websitetravel) aan de hand genomen en aan iedereen voorgesteld. Heel grappig om te zien hoe hij bloed serieus aan het luisteren was naar informatie over tours als 'Zwemmen met Tonijn'.
Jammer genoeg konden we er geen informatie vinden over West-Australië, een deel van het land dat ontzettend mooi schijnt te zijn en waar we erg graag naar toe willen. Hier zullen we dus maar gewoon naar toe moeten rijden en ter plekke kijken wat we gaan doen. Ook best avontuurlijk!

Travel Expo Sydney
Je kan ons veel vertellen - 
maar een neushoorn hebben we in Australië toch echt nog niet eerder gezien!


DSC06546
De Koningen van Leon!

Zondag 6 november
Na een spannende zaterdag avond (Concert van de Kings of Leon, waar we bijna helemaal vooraan in het stadion stonden!) volgende een ontspannen zondag. 
We hadden eerst het plan naar Coogee Beach te gaan, omdat Bondi altijd zo druk is, maar bij aankomst bleek dat ook hier geen vrij stukje zand meer te ontdekken was. We waren een beetje laat aangekomen en dan is er alleen nog plek naast een familie met 17 blote, schreeuwende kinderen, helaas. We zijn dus maar een 'stukje' verder gelopen naar het volgende strand. 
Ongeveer een uur later vonden we een strand (Bronte) dat aan onze - blijkbaar strenge - eisen voldeed. Niet te druk, echt zand in plaats van alleen gras of beton, geen rotsen, het rook er niet naar dode vis en riool en er was genoeg plek om een beetje vrij te kunnen liggen. Het waaide wel ontzettend hard, waardoor de strandwacht in opperste paraatheid was en iedereen die maar een beetje te ver de zee in rende aan de oren terug sleurde. Wij hebben heerlijk in de zon gezeten en Nick heeft nog een klein duikje gemaakt, voor het ineens wel erg begon te betrekken en we een vreselijke hoosbui verwachtten. 
We liepen weer naar het volgende strand, waar we ineens weer herinnerd werden aan het feit dat het 'Sculpture by the Sea Festival' dit weekend was. Langs de hele route tussen Bronte en Bondi Beach stonden de meest aparte kunstwerken en zo werd onze midden toch nog ineens cultureel verantwoord ook waren er barbecues neergezet en kon je broodjes curryworst kopen. Niet slecht! We regenden wel een klein beetje nat op een gegeven moment, maar gelukkig hield de bui al snel weer op. 


DSC06563
Deze dag was zo kunstzinnig - daar moeten twee hoedjes bij!

DSC06564

Nee we zijn niet op Paaseiland


DSC06583
Aangespoelde walv.. eh.. onderzeeboot?

DSC06609 DSC06584

DSC06599 DSC06616


DSC06637 DSC06638 DSC06641

DSC06646


Zondag 13 november
En toen kwam er een zondag waarop het allemaal anders liep dan gepland. We waren uitgenodigd voor een BBQ op het strand, er was een gratis tentoonstelling met straatkunst van o.a. Banksy op Cockatoo Island en het was ook nog eens gewoon hartstikke lekker weer. Keuze te over!
Maar we kwamen niet van de grond. Het zal er iets mee te maken hebben gehad dat we de avond ervoor 'nog even een drankje met het hostel' gingen doen - en 5 uur thuis waren.... Maar dat even geheel terzijde.
Uiteindelijk zijn we met de bus naar Broadway gegaan, dat is een grote shopping mall hier in de buurt, en hebben we bij de K-Mart handdoeken gekocht. Soms heb je nou eenmaal een keer een rustdag nodig. En dan komt de vrije zondag wel even heel lekker uit. Volgende keer weer een nieuw avontuur.Blue MountainsGroetjes van ons!