12 november 2011

Operation: Dutch Invasion

Hoe vermaak je zes gasten met allemaal eigen plannen en ideeën? Dat vragen wij ons ook al een aantal weken af. Het is inmiddels half november en over minder dan drie weken breekt een periode aan die hier in huis inmiddels te boeken staat als “Operation: Dutch Invasion”. Een samenvatting van de gebeurtenissen tot nu toe...

Het begon allemaal met een initiatief van Peloton-Zuid alwaar Majoor Mieke een doortastende
transmissie had verzonden richting Divisie Diemen voor een geheime co-operatie die moest lijden tot een succesvolle overtocht naar Destination-OZ; alwaar sinds enige maanden Compagnie-3N als onderdeel van een verkenningsmissie was gestationeerd: “Contact, contact aan Divisie Diemen, Majoor Mieke hier. De Rode Kangaroo heeft een veilige luchtbrug opengesteld, gelieve bevestiging ter co-operatie ASAP”. De noodzakelijke data en valuta werden geleverd door Schout-bij-nacht Wiard BD (Buiten Dienst) en Luitenant-proviant Martin. Het Bataljon werd gecompleteerd met de voeging van Soldaat-scheurijzer Reinout en
Kapitein-aan-wal Elke.

De Australische Compagnie werd verzocht de noodzakelijke voorbereidingen voor de overtocht te
accommoderen en het nodige speurwerk leidde tot een tijdelijk kampement voor 5 dagen in de nabijheid van alle noodzakelijke voorzieningen. Vanuit Peloton-Zuid bereikten ons intussen de nodige berichten over enkele neven-missies in Nieuw Zeeland en Uluru, wat betekende dat het overige deel van het Bataljon zich ook kon gaan verplaatsen. Afgesproken werd om tijdens de heugelijke feestdagen tezamen te zijn in een gezamelijk onderkomen om zo elkaar op de hoogte te
kunnen brengen van de bevindingen. Daarover wist Notabele Nick na veel politiek gesteggel en gekneed met de lokale landheren een overeenstemming te bereiken.

Omdat de economie ter plekke pas stopt op 23-12 om 18.00 uur AEST (Australian Eastern Standard Time) of in sommige gevallen helemaal niet, moest er ook nog overleg gevoerd worden met de financiële gezaghebbenden van FunkHouse Backpackers en Haughton Design.

Tot slot bereikte ons ook nog het bericht dat de eenmans-afscheidingsbeweging onder leiding van Kwebbel-kolonel Kirsten Bekkers eveneens voornemens was zich bij het Bataljon te voegen in een later stadium van de missie. Dat betekende plots dat het ingecalculeerde aantal barakken tot een maximum gevuld zouden worden.

Inspecteur Nienke, inmiddels gepromoveerd tot lokale flora en fauna en logistiek specialist, had zich volledig gestort op het plannen van twee extra volledig verzorgde missies langs de Oostkust en naar Melbourne. Bedolven onder alle hardcopy en softcopy data worstelde ze zich een weg naar een passende planning vol inheemse hoogtepunten en met alle wenselijke ondersteuning voor transport en accommodatie, terwijl Nick continu probeerde te zorgen voor het overzicht en alle noodzakelijke liquide middelen.

Tot zover onze voortgang, het ziet er allemaal goed uit. Maar we zijn er nog niet, want er moet nog een grote berg met werk verzet worden: we zoeken nog bedden voor ons huis in Stanmore. We moeten nog hostels, tours en auto’s regelen in Melbourne en een auto in Nieuw Zeeland. De kerstperiode moet worden voorbereid! Dachten we een keertje géén kerststress te hebben door naar de andere kant van de wereld te reizen, krijgen we het 6x zo hard terug! In plaats van gewoon bij die ouwe op de bak te gaan hangen komen die ouwe nu juist allemaal bij ons aan... Zeker omdat het hier zulk mooi weer is. We zijn langzaam aan het denken dat we toe zijn aan vakantie, als deze hele feestmissie voorbij zal zijn. En misschien doen we dat ook wel gewoon. Effe een maandje helemaal niks. Beetje rondcrossen door de Outback, lijkt ons heerlijk.