22 januari 2012

"Kerst" en Knallers

Kerst tussen aanhalingstekens ja, want met bijna 30 graden en geen gourmetstel kun je het feest dat wij hier vierden natuurlijk niet helemaal als Kerst serieus nemen. 
Maar een hele hoop gezelligheid was het natuurlijk wel! De barbecue heeft op volle toeren staan draaien, de meest bijzondere cadeaus kwamen van onder de oerlelijke kunstboom van 8 dollar vandaan en nadat we onszelf getrakteerd hadden op versgebakken wafels zijn we languit op Bondi Beach gaan liggen en hebben we niet meer bewogen. Heerlijk! 
Zelfs de strandwachten van Bondi Rescue hadden zich voor de gelegenheid verkleed als rendieren en ze hebben de hele dag staan filmen voor het tv-programma, vlak voor onze neus. Misschien zag je ons liggen?


DSC00458 DSC_3760 DSC_3753
Net echt!


DSC00466
We hebben zelfs een kindje (in het paars) geadopteerd dit jaar! Helemaal in de kerstgedachte dus.


DSC00465 DSC_3783
Hoe krijg je twee vaders blij?

DSC00477
Gelukkig was het niet druk... :(

DSC00468 DSC00474

DSC_9855 DSC_9811
Last minute-sight seeing en souvenirs shoppen


DSC_4387

DSC_9799


Tussen kerst en oud en nieuw in, zijn we allemaal nog snel een andere richting op gegaan, Nick zijn ouders vlogen naar de woestijn en bekeken bij meer dan 45 graden Uluru en Kata Tjuta, de familie Krook + Kirsten vertrok naar Melbourne en Maud en Maurice kwamen daar later ook naar toe. (Meer daar over in een volgende post, want dát is me een verhaal apart!)


Na kerst ontmoetten we elkaar allemaal weer in Sydney, klaar voor het allerlaatste avontuur: het vuurwerk kijken op 31 december in de haven van Sydney!
Gewapend met een groot grondzeil trokken wij die middag naar ons eerder ontdekte plekje: Lavender Bay ('achter' de Harbour Bridge). We kochten de halve supermarkt en bottle shop leeg (pas later zagen we de borden 'no alcohol zone', maar ja, ach, het is feest...) en met een fantastisch uitzicht op zowel de brug als het opera house vermaakten we ons die middag prima met lekkere drankjes en hapjes. Het duurde niet lang voordat onze groep (die al uit 10 man bestond) met nog meer mensen werd aangevuld. Een vriendin van Kirsten, de moeder van Adrian, zijn broer met vrouw, baby en vrienden uit Brazilië... en toen was het grondzeil vol! 
Met het vallen van de avond steeg de spanning en tegen 9 uur begon er alvast een voorproefje van hetgeen om 12 uur zou losbarsten. Dit 'kindervuurwerk' was al grootser en mooier dan het gemiddelde vuurwerk dat je bij ons in Nederland in de straat zult zien natuurlijk. Vooral met de reflectie in de hoge gebouwen naast ons zag het er nog eens extra spectaculair uit. 


Bij ons zat de stemming er inmiddels al goed in en met Mart die het complete verkeer bij de toiletten voor zijn rekening nam kon de avond al helemaal niet meer stuk (*klopt keihard op de deuren van de hokjes* 'enniewon in? no? nekst!' *staat als een verkeersleider met zijn armen te zwaaien* 'kom op joe shiep, doorlopen... tjongejongejonge'). Alleen toen het bier tegen een uur of 11 op bleek te zijn, was er even lichte paniek, maar we hebben het overleefd gelukkig :)


En toen was het 12 uur. We stonden klaar met champagne en lieten de ongelooflijke vuurwerkshow over ons heen komen. De meesten van jullie zullen er wel al beelden van gezien hebben. Het is niet te beschrijven hoe mooi het weer was en dit jaar natuurlijk extra bijzonder omdat de hele familie het meegemaakt heeft! Na afloop hadden we dan ook niet meteen zin om weg te gaan en dus volgde er een fotosessie met gekke hoedjes en misschien iets te vrolijke mensen... Bekijken op eigen risico. 


DSC_0228


DSC_0240
Vullings, Krook en co. bezetten het veld...

DSC_4400 DSC_4418

DSC_0246

New Years Eve
Laat het feest maar beginnen!


(en daarna nog even doorgaan:)
New Years Eve


New Years Eve New Years Eve