24 maart 2012

Het begin van een groot avontuur...

We hebben onze eerste auto gekocht! Niet alleen voor deze reis, maar ook de eerste auto ooit, ever! Natuurlijk hadden we slechts een flauw idee wat er allemaal bij zou komen kijken, maar hij had een (kanga)'roo-bar', was groot, stoer, Four Wheel drive en … rood. Wat wil een mens nog meer? Ja, oké werkende koplampen, toerenteller en koppelingsplaten, maar dat was voor later zorg zou al snel blijken (maar dat laten we voor het moment nog maar even geheel terzijde om jullie niet gelijk in de eerste alinea hysterisch ongerust te maken :)).

09

10

11 12
13 14
we hebben wel even flink research gedaan naar de onderdelen die we graag op onze auto wilden zien...

Goed, we zijn dus nu de eigenaren van een Nissan Pathfinder, a.k.a. 'The Monster'. We slapen er (na het uitslopen van de achterstoelen) met een luchtbed achterin. Van de maatschappij waar we hem gekocht hebben (Travellers Autobarn, maar alweer genoeg over hen…) kregen we er ook een 'camping set' bij. Helaas bleek de bijgeleverde tent niet groter dan een klein formaat hondenhok en kreeg Nick met zijn overhangende voetjes al snel de bijnaam 'Snoopy'. Geen recept voor herhaling dus. Maar achterin met wat zelf gefabriceerde gordijntjes gaat het prima hoor!

15
Presenting: The MONSTER!

19 20

18

Voordeel van het slapen in de auto is dat we veel sparen op overnachtingkosten, overal snel komen en weer weggaan en zo op de mooiste plekken kunnen komen. Zo hadden we een van de eerste dagen al een niet onaardige lunch op een strand in Lancelin en trokken we gelijk het surfboard van het dak om even een uurtje te oefenen. Er zit een kleine vooruitgang in onze pogingen rechtop te staan… nou een hele kleine –met het oog nog niet geheel meetbare- vooruitgang dan. Nou, we houden inmiddels het bord goed om. *zucht*

16 17
Lunch in Lancelin

27
Nienke in de Branding

Daarna trokken we jubelend het Yanchep National Park binnen, om onze dikke bak tot vlak op de lip van een koala te parkeren. We hebben mensen onderweg vanuit de autoramen foto's zien maken, maar zo erg is het bij ons nog niet gelukkig. Wij stappen echt wel uit onderweg!!

23 24

26

25

28 29
Vreemde Vogels in Yanchep

Via het Yanchep NP kwamen we uit bij het Nambung NP, waar we gratis (jawel, we kwamen twee Nederlandse broers tegen die ons hun kaartje doorspeelden, zo zien we dat graag) naar de 'Pinnacles' gingen. Dit zijn bizarre, geelgekleurde zandformaties die al duizenden jaren oud zijn. Natuurlijk hebben we er hier en daar eentje met onze brute wagen onderuit getikt. Groeit wel weer aan, toch?

32 30

37

31
Lol bij de zandduinen in het Nambung NP

36

38

35
Het lijkt de maan wel!

Helaas is het niet allemaal pracht en praal aan de westkust, want we zijn sinds het vertrek uit Perth dagelijks in contact met garages geweest om problemen aan de auto te fixen. Avontuur heet dat geloof ik? Gelukkig hebben we er zelf niets aan hoeven betalen (leve de 3 maanden warranty), maar het blijft vervelend te weten dat je door zo'n tent als Travelers Autobarn na het afnemen van al je spaargeld zonder blikken of blozen met een niet optimale auto onderweg wordt gestuurd over een afstand van ruim 4000 kilometer met op de meeste stukken geen telefoonbereik en laat staan een fatsoenlijke garage. Volgens ons bestaat hun 'service check' uit niet meer dan het checken van de olie en het rijden van de auto door de wasstraat, maargoed, we kunnen met enige vertraging weer onderweg en laten ons het genieten van dit prachtige land niet afnemen!

We lopen ondertussen door minimale mogelijkheden tot internet (zoals jullie vast al gemerkt hebben) al een aantal prachtige plaatsjes met bijbehorende platen en sterke verhalen achter, maar we beloven wanneer het kan snel weer meer van onze –nu al epische- road trip te laten horen.

Yiiiihhaaaaa!

34 33