07 maart 2012

Picture Perfect Perth


Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, prachtig Perth ik hou nu al van jou (sorry Nick). Tja, binnen enkele uren was het al bekeken: Perth is een heerlijke stad! Het feit dat het hier 26 graden is en ik weet dat ik de komende 3 maanden niet hoef te werken helpen hier natuurlijk aan mee, maar ook zonder die gegevens kan ik oprecht zeggen dat ik nu al ontzettend nieuwsgierig ben naar de rest van de Westkust. 
Bij het visitor centre heb ik al even (met open mond) omhoog naar de enorme landkaart aan de muur gekeken en het stuk dat wij naar Darwin willen gaan afleggen vanaf hier is echt enorm hoor, phoe! Maar volgens de brochures wordt het echt een wereldtocht, dus dan slapen we na die drie maanden wel weer, toch? :)

Het centrum van Perth is prachtig, oude gebouwen, verborgen steegjes, veel voetgangersgebieden, alle winkels die je maar zou willen tegenkomen en tjokvol met hippe restaurantjes en barretjes. Ik zit in de wijk 'Northbridge' (net even ten noorden van het treinstation) en dat schijnt de artistieke hoek te zijn. Buiten wat kunstwerken op straat heb ik vooral al een hele sappige, hip ingerichte burgertent gevonden die ik zo even beter aan de binnenkant ga bekijken, je moet natuurlijk wel je prioriteiten stellen.  

Ik zal Perth verder samen met Nick gaan ontdekken, die komt hier zaterdag aan, maar tot die tijd ga ik me vermaken op 'Rottnest Island', een klein eilandje uit de kust van Perth, waar gemotoriseerd verkeer verboden is en je ála Vlieland op de fiets zult moeten stappen (in 11km ben je trouwens al het eiland rond, dus erg is dat zeker niet!) Op het eiland woont Emily, die ik in Fiji leerde kennen. Ze heeft al een ferry voor me geboekt en aangeboden dat ik op haar bank mag slapen de komende dagen, dus dat wordt helemaal gezellig!

Vandaag zal het niet laat worden, ik ben al behoorlijk moe van al het enthousiasme en vooral van de vriendelijkheid hier (nou ja, moe natuurlijk niet, maar wel even een cultuur shock na het soms toch wat gehaaste en zakelijke Sydney)… de shuttle bus chauffeur maakte een gezellig praatje, de meneer van het treinstation kwam op me af en heeft me uitgebreid geholpen morgen de weg naar de ferry te vinden en zelfs nog wat tips in de omgeving gegeven, de meneer bij de rechtbank stempelde vrolijk mijn nog-te-stempelen-documenten (en zei dat ik al de tweede Hollander was die vandaag was langs gekomen), mijn kamergenootje heeft al haar hele levensverhaal aan me verteld, een jongen heeft me al zijn nummer gegeven (hoho, omdat hij bij een autogarage werkt mensen! Even kalmeren!) en nu krijg ik van een oud mannetje (en daar hoor je dan niemand over!) dat hier aan de computers werkt zowaar een gratis internet kaartje van 20 minuten :)

Ik weet alweer precies waarom ik het backpacken altijd zo leuk vond, omdat je de kleine dingen weer weet te waarderen!!

Tot snel xx


DSC07067
Bye Bye Sydney

DSC_4783

DSC_4787 DSC_4805 DSC_4785
Perth is prachtig!

DSC_4782
he he he

DSC07071
Mijn hostel (ook niet geheel slecht dacht ik zo)

DSC07070
Tja, dat is dus eigenlijk best wel een heel erg klerestuk :)