05 maart 2012

Sydney Wrap Up

De laatste maanden waren tijden van grote beslissingen, het is dus niet zo raar dat jullie bijna niets van ons gehoord hebben, in ieder geval niet via de website. Daarvoor excuses aan onze trouwe volgers. 

We zitten om te beginnen midden in de aanvraag van een nieuw visum. We hebben het hier erg naar ons zin en Nick kan via zijn werk gesponsord worden, dus hebben we besloten er nog een jaar Australië aan vast te plakken! Dat betekent een hele grote papierwinkel invullen,  veel centjes aan bureaucratie uit moeten geven en van hot naar her rennen in lunch pauzes en op vrije dagen. We zeggen ons huis in Stanmore op (waar we niet heel rouwig om zijn, laten we het erop houden dat onze huisgenoten niet helemaal ons type mensen zijn) en gaan op zoek naar een huisje voor ons alleen in de buurt van Bondi Beach. We hebben dat surfboard natuurlijk niet voor niets!

Omdat ons huidige visum aan het aflopen is, zijn we bezig met het plannen van een reis die de drie maanden visum aanvraag gaan overbruggen. Het plan was woensdag 7 maart naar Perth te vliegen, daar een auto te kopen en dan in twee maanden naar Darwin te rijden. Een fantastische road trip dus! We vliegen dan de 8e van mei vanuit Sydney naar Nederland om een maand lang van jullie te profiteren eh genieten natuurlijk. Dus wie een date met ons wil: trek die agenda en we zien je graag onder het genot van een hapje en een drankje! We vliegen 8 juni weer terug naar Sydney.  

Tegelijk met het enthousiasme voor de reis kregen we helaas te horen dat de tante van Nick erg ziek is. Nick heeft er daarom deze week toch voor gekozen naar Nederland te vliegen om even quality time met de familie door te brengen. Ik (Nienke) denk in ieder geval veel aan jullie en wens de familie veel sterkte. xxx

Omdat we -naast tot onze grote schrik inmiddels 14 verhuisdozen- ook een parkiet bezitten, moest ook daar opvang voor geregeld worden. Mijn baas heeft twee kleine kindjes die op dit ogenblik hoogstwaarschijnlijk bezig zijn met het zingen van liedjes, maken van tekeningen en het volstoppen met snoepjes van het arme beest. Aandacht komt hij de komende maanden in ieder geval niet te kort!

Onze kamer in Stanmore is op een matras en een rugzak na nu bijna leeg en ik kan niet wachten om hier weg te gaan en woensdag (al is het helaas in mijn eentje) naar Perth te vliegen. Gelukkig heb ik daar een vriendin van een eerdere reis zitten, dus ik ben niet helemaal alleen tot Nick op zaterdag de 10e ook daar zal aankomen. Nu is het vandaag (maandag) de laatste keer werken! 
Hieronder nog een kort beeldoverzicht van alle avonturen die we de afgelopen twee maanden beleefd hebben (want we hebben naast het werk alleen natuurlijk niet helemaal stil gezeten) en dan hebben we het eerste jaar in Sydney officieel afgesloten.


01 - opera house
Met de hele familie (jawel, die waren er begin dit jaar gewoon!)
de binnenkant van het Opera House Bekijken

02 - cricket1 02 - cricket2
Cricket kijken in het ANZ Stadium
(en heel hard ons best doen niet in slaap te vallen - booriiinggg)

03 - boot party
Met een heuse partyboot een feestje in de haven hebben!

04 - aquarium1 04 - aquarium2

04 - aquarium3
Maffe beesten kijken in het Aquarium

05 - phantom
Gratis -jawel- naar het tweede deel van
de Phantom of the Opera in het Capitol Theater gaan.
Geweldige show!!

06 - weekendje cronulla bundeena3 06 - weekendje cronulla bundeena2

06 - weekendje cronulla bundeena4 06 - weekendje cronulla bundeena1
Een korte weekend-break naar het ten zuiden van Sydney gelegen 'Cronulla'. We hebben er heerlijk op het strand gelopen, in het park gelegen, drankje en hapje in de stad gedaan...

06 - weekendje cronulla bundeena5
En flink wat gewandeld in het nabijgelegen Royal National Park. We moesten er met een bootje heen en daarna was het de wandelschoenen onderbinden en gaan!

06 - weekendje cronulla bundeena6 06 - weekendje cronulla bundeena8

06 - weekendje cronulla bundeena7

01 - nomads party 02 - beresford
Feestje hier, yupperig lunchje daar, gewoon, hard werken dus!

03 - manly open surf2 03 - manly open surf1
Naar Manly Beach voor het Open Surf (en skate) Festival.
Op de foto rechts zie je de skaters op de baan tekeer gaan. Niet normaal!

04 - openbus1 04 - openbus4

04 - openbus304 - openbus2
Nienke -wederom gratis via het werk- met de toeristenbus de stad rond.
Kom je er toch achter hoe belachelijk mooi het hier stiekem is!

05 - porteno1 05 - porteno2
Emily (vriendin van een eerdere reis van Nienke, tweede van links) kwam even langs in Sydney (voor een bruiloft) en hebben met haar en haar vriend, een kennis en nog een vriendin
(die we al bleken te kennen als een ex van Adrian, haha, hoe verzin je het!) heerlijk gegeten in Porteno in Sydney. Duur! Maar schandalig lekker, zo'n varken van het spit (zie links)....

DSC07059
Neil zijn laatste minuten in ons oude huis. Snif!

DSC07065
Tja, toch stiekem een beetje verzamelwoede???

Dat was 'm dan. Vanaf hier begint een nieuw hoofdstuk en komen er de volgende tijd weer nieuwe avonturen en verhalen van onze trip langs de westkust van Australië.We willen iedereen die altijd onze verhalen leest en reacties geeft heel erg bedanken! We horen graag hoe het met iedereen is en zullen jullie ook het tweede jaar in Sydney via deze site op de hoogte houden met rare verhalen en gekke foto's.

Voor nu een hele dikke kus, geef de persoon naast je maar een dikke knuffel, we denken aan jullie (vooral aan jou Hella) en we zien iedereen in mei 'in het eggie'! Tot snel!

xx Nick en Nienke

eind2 eind1