14 april 2012

Broomm Broomm naar Broome

Na een tijdje zandhappen in het droge binnenland, stapten we weer in het rode monster richting de kust. Eerste stop was Port Hedland, waar we na een flink aantal uur moe aankwamen... op een camping die ons niet wilde hebben. Huh?

Nee, het was niet omdat we inmiddels naar backpackers waren gaan ruiken, of omdat we geen geld meer hadden voor een stukje gras, maar omdat we geen tent hadden. Op alle campings waar we tot nu toe geweest zijn was het geen probleem om gewoon in de auto te slapen, maar kennelijk waren we op een elite camping aangekomen waar we alleen met een dikke campervan mochten komen.. ok, dan rijden we wel nog een stukje verder, waarom niet? 

Helaas kwamen we daardoor wel op de tweederangs camping van de stad te staan  (want jawel, we waren in een heuse stad aangekomen), die normaal alleen gebruikt wordt door de bouwvakkers die door de weeks in de mijnen werken. Dus de douches waren bouwketen en we zaten tegen de snelweg aan, terwijl de hele camping vanuit hun caravans met satellietverbinding naar ons -moederziel alleen in het midden van het kampeer-grasveld met onze opvouwbare vergiet en opblaasmatras achterin de auto- keken. We hoorden hier duidelijk niet echt tussen, maar deden ons best zoveel mogelijk terug te kijken naar de dikke four wheel drives die langs kwamen, sommige inclusief lampjes op de treeplanken en allemaal met een gezellig oranje vlaggetje op het dak (kennelijk een veiligheidsdingetje in de mijnen, maar het zag er natuurlijk wel een beetje belachelijk uit).  

Na een nachtje rust besloten we snel Port Hedland weer te verlaten, want meer dan een heftige industrie en grote boten was er eigenlijk niet te bekijken. We zochten ons geluk maar een stuk verderop en hadden lunch aan het snikhete 80 mile beach, waarna we met emmers vol schelpen en een dikke smile weer verder reden. Hoe we dat door de douane krijgen straks is een probleem voor later gelukkig. DSC03629

DSC_6523


Eigenlijk zouden we een camping aan de kust zoeken, nog een stop voor Broome, maar na een hevige onweersbui (type 'Twister', we verwachtten de koeien door de lucht te zien vliegen), was de weg naar deze camping in een modderstroom veranderd en dus besloten we toch maar op het asfalt te blijven en in een keer door te rijden naar Broome.

Met inmiddels een waanzinnig hoge luchtvochtigheid en 40 graden was achterin de auto slapen niet echt een pretje meer geworden, maar de prachtige tropische luchten die we in de avond er weer voor terugkregen op Cable Beach maakten een beetje daarvan goed:


DSC_6641

DSC03680

DSC_6631 DSC03653

Op de camping kwamen we een Engelse jongen en Frans meisje tegen die zo weinig geld nog over hadden van hun trip, dat ze besloten maar zelf hun eten te vangen. Elke dag stonden ze uren tot hun knietjes in de zee op te vissen. En ze vingen (al was het maar een kleintje) ook nog wat! Smullen maar!

DSC_6629

DSC_6607 DSC_6609 DSC_6618

DSC03691

DSC03645

Ons nieuwe huisdier? Deze Frilled Neck Lizard zat elke dag gezellig tussen de kampeerders op het terrein in de boom. 

DSC_6589 DSC_6586

DSC03688

DSC03647

DSC_6566 DSC_6561

Na zo veel mooie zonsondergangen zijn zelfs wij even zonder woorden, dus dat was het even voor nu, binnenkort meer nieuws van het front. 

Met de vriendelijke groeten van Nienke, Nick en Lennard, de Frilled Neck Lizard. (Te huur voor feesten en partijen)

DSC03676 DSC_6537