18 juli 2012

[Blog door Nick]
En dan moet het volgende verhaaltje over huizen gaan. Want daar hebben we ons vooral mee bezig gehouden de laatste tijd.

Zoals bekend woonden we het afgelopen jaar samen met twee huisgenoten die door ons vele nieuwe bijnamen hebben gekregen: Sjors en Sjimmie, Jut en Jul, Toet en Henkie, Ot en Sien, Sam en Moos, we hebben ze voor alles uitgemaakt. Maar de meest toepasselijke beschrijving die we konden bedenken luidt toch wel: "het eeuwige ondankbare chagrijn dat nooit poetst met een spanningsboog korter dan mijn kleine teen" en "ikmaakkoprollendoordegangomdatikalleenzoaandachtkankrijgenterwijlikstiekemeenbeetjecontactgestoordben". Enfin, we hebben ons nog even, heel even, nee eigenlijk helemaal niet, afgevraagd of we daar nog terug wilden. En dus werd het tijd om een nieuw onderkomen te zoeken.

Onze eerste voorkeur ging uit naar een huisje bij het strand van Bondi zodat Nick iedere ochtend voor zijn werk op een surfplank kon staan en Nienke ehh ja, schelpjes kon zoeken zoveel ze wilde! Maar na een weekendje inspecteren waarbij we er achter kwamen dat het enige betaalbare uitzicht op zee slechts in de vorm van een poster was of een krijttekening op de muur van de buren, hebben we onze aandacht verlegd naar de wijk Kings Cross / Potts Point. Deze buurt staat vooral bekend als de rosse buurt van Sydney, maar is over het algemeen vooral heel levendig en vol met kroegjes, cafés en restaurants.

En jawel, na drie dagen intensief zoeken kwam Nienke terecht in het huisje alwaar we verleden week definitief onze intrek in hebben genomen. We zijn nu de trotse huurders van een volledig gemeubileerd appartementje met een mooie slaapkamer, grote kledingkast, SCHONE badkamer en kekke keuken (of "open plan kitchen-living-dining" zoals het zo hip op Nick's werk wordt genoemd). Nienke is binnen anderhalve minuut op haar werk en Nick kan iedere ochtend na een kwartiertje wandelen binnenlopen bij zijn favoriete koffiebar recht onder zijn kantoor.

Maar zoals met alles, duurde het nu ook weer een paar weekjes voordat alles getekend en bezegeld was. Tot die tijd hebben we onze dagen moeten uitzitten in het hostel, waardoor Nienke helemaal 24 uur per dag aan het werk leek te zijn. Inmiddels is ook Nick daar zo'n bekend gezicht dat ook hij niet meer gewoon door de gang kan lopen, eten kan koken of tv kan kijken zonder dat mensen hem vragen hoe de wasmachines werken, waar de pinautomaat is, welke kroegen leuk zijn om heen te gaan of hoe je met de trein bij de Blue Mountains komt. Het is begrijpelijk dat we daarom veel ons best deden om zoveel mogelijk buiten de deur te verblijven.

Ja we zijn blij dat we nu niet meer met tien smakkende Indiërs een tafel hoeven te delen, niet meer de pannen hoeven af te wassen vóór we ze willen gebruiken, niet meer in een stapelbed hoeven te slapen met minder comfort dan een spijkerbed en dat we kunnen douchen zonder slippers. Maar we zijn vooral blij dat we ons eten niet meer in een koelkast hoeven te bewaren, waarin ook de bedorven pasta van een dertigtal culinair gehandicapte Britten langdurig wordt koud gehouden.

Leve het zes maanden wurgcontract! Want het kost natuurlijk wel wat, zo'n hippe unit boven een cocktail bar:

Sydney JUNE-JULY 2012
Ons Grootse Entree 
('s avonds romantisch verlicht met een lichtsnoer in de boom 
en kaarsjes op de tafels van het terras)


Sydney JUNE-JULY 2012 Sydney JUNE-JULY 2012 Sydney JUNE-JULY 2012
Badkamer, Retro woonkamer en Balkon met belachelijke luiken die 
we er zo snel mogelijk afgehaald hopen te krijgen 
(die waren er nog niet toen we voor inspectie kwamen...)


Sydney JUNE-JULY 2012 Sydney JUNE-JULY 2012 Sydney JUNE-JULY 2012
Bijzondere Details: Deur naar Slaapkamer, Grote Spiegelkast in Slaapkamer 
en Ingerichte Keukenkast (Leve Ikea moet onze huisbaas gedacht hebben)


Sydney JUNE-JULY 2012


Sydney JUNE-JULY 2012


Sydney JUNE-JULY 2012

We wisten ook niet dat het appartement INCLUSIEF pizza was, yeah!!! :)


Sydney JUNE-JULY 2012
Erg slechte foto van de slaapkamer :) 
Maarja, jullie hoeven ook niet ALLES van ons te weten!


En wat er verder nog gebeurde de laatste weken:


Sydney JUNE-JULY 2012

Sydney JUNE-JULY 2012

Soep en Cockatiels met een gele kop bij de Receptie van het Hostel... Moet kunnen toch?


Sydney JUNE-JULY 2012
Nick en Nienke op bezoek bij de Prime Minister Julia Gillard


Sydney JUNE-JULY 2012 Sydney JUNE-JULY 2012
Nick zijn nieuwe vriendin en Nienke die erover praat bij Oprah...


Sydney JUNE-JULY 2012
Gekke Hoeden Feestje ter ere van Adrians Verjaardag


Sydney JUNE-JULY 2012
Het Opera House lag er een paar dagen gezellig bij
Sydney JUNE-JULY 2012
Hoe weet je dat je bij de Ikea in Australië bent?? Haha


Sydney JUNE-JULY 2012


Bye!


Sydney JUNE-JULY 2012