03 september 2012

Lekker Weg In Eigen Land

Het laatste verhaal van Nick ging over het intrekken in ons nieuwe huis. Inmiddels zijn we goed gesetteld (ik ben zelfs ingeschreven bij de sportschool - het moet niet gekker worden) en weten we tussen het harde werken door tijd te maken voor een heleboel leuke dingen. 

En ja, wat doe je dan zoal als Expat in Sydney? Dan ga je natuurlijk lekker weg in eigen land. Of zoals Nick zegt: 'laten we eens op littleweekendaway.au kijken' (weekendjeweg.nl hebben we hier natuurlijk niets aan). Het enige verschil met thuis is dan wel dat je na 2 uur rijden niet in Maastricht of of Texel op een terras met Duitsers zit, maar dat je ineens tussen de wijnvelden of in een Nationaal Park staan. Wel ook met Duitsers, overigens, daar ontkom je ook hier haast nergens aan.  

Op mijn verjaardag in eind juli (bedankt voor alle leuke pakketjes, kaartjes en berichtjes voor wie ik vergeten ben terug te schrijven, drukdrukdruk ... we roepen dan ook vrij regelmatig hardop en verschrikt uit: 'is het nu alwéér vrijdag?!!') zijn we naar de Hunter Valley ten Noorden van Sydney gereden. Via mijn werk konden we daar op een 'famil' (lees: een gratis reisje om een bepaald reisproduct van een touroperator te leren kennen en het daarna beter te kunnen verkopen aan gasten), dus dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Mijn collega Sam ging mee en Nick mocht ook aan de wijn, want die werkt inmiddels praktisch ook bij het hostel, zo vaak zit hij hier gezellig bij me achter de balie. Andersom is het er nog niet van gekomen, ik mee naar Nick zijn werk. En dat is raar eigenlijk, want ik ben vrij goed in het maken van kleurplaten en knutselen met karton en lijm... 

De Hunter Valley is een van de grootste wijngebieden in Australië en dus gingen we een aantal wijnmakers af om het een en ander eens goed te proeven. Yum! Onder het genot van een kaasplankje hier, een BBQ lunch daar en tussendoor nog een bier- en champagne proeverij en een chocolade taart (ik was ten slotte jarig en had pas 2 taarten gehad de dagen ervoor, dus tja...) was het een heerlijk dagje uit. 


01 02
Taarten In Overvloed! 
(bovenste allebei gebakken door mijn ex-collega Bene)


03

04
Feestje Thuis05 06


07 10


08 11
We hebben het ons goed laten smaken...
Je blijft natuurlijk wel gewoon een Hollander. Hoppa!

12


Maar voor leuke dingen hoeven we hier niet ver te rijden. Zo hebben we laatst een wandeling gemaakt vanaf ons huis, via Rushcutters Bay langs de kust naar Double Bay en daar een prachtige zonsondergang gezien. 

En daarna gewoon met de bus vrijwel voor de deur weer afgezet worden, dát is pas avontuur met stijl, mensen. 

13

14

15

Afgelopen weekend hebben we het allemaal wat grondiger aangepakt. Ik kreeg vrijdag op mijn werk te horen dat ik de zondag toch niet voor een collega hoefde over te nemen, en dus boekten we gelijk een auto om een keer het gebied ten zuiden van Sydney te bekijken. Zaterdag gooiden we wat eten, dekens en een tent (ja, de helden! 's nachts is het hier 4 graden, huuh!)  in de achterbak en reden we naar 'Jervis Bay', waar we een nachtje in het Booderee National Park sliepen.

Het park was echt prachtig en we hadden ontzettend veel geluk met het weer. Zodra we aankwamen pakten de wolken samen, maar een uurtje later was de lucht weer strak blauw en bleeft dat tot het eind van het weekend. We waren omringd door de meest idiote vogels en dieren zoals kangaroes (die komen hier tot op het strand!), wallabies, hagedissen, possums (die schoof trouwens bij ons aan tafel aan) en zelfs een echidna. Echt super gaaf!

We hebben nog even geprobeerd een kookaburra (dikke vogel met groot hoofd) in onze tas te steken, maar hebben hem toch maar weer laten gaan om ons kleine parkietje Neill geen hartverlamming te bezorgen. Je ziet ze al samen op een (doorgebogen) stokje zitten, haha.

16 17
Het vlees werd bij de openbare barbecues zelfs meegeleverd!

18

Kookaburra's zijn Stoer.


20 19

21

22


24     25 28

26
Wel eens een kangoeroe zandkastelen zien bouwen? Wij wel!


We hebben in het park flink wat afgewandeld, maar het was er dan ook prachtig weer voor. Met veel uitzichtpunten keek je regelmatig over de hele baai heen!

29 30
-oh- en -ah-

31

32

34
Beetje te koud nog om te zwemmen, maar toch mooi dat blauwe water!

36 33

35 
27

39 4037

38

Net toen we dachten dat we alle gekke beesten wel gezien hadden, waggelde er een super schattige echidna (lees: egel met buidel die ook eieren legt) de weg over. Waaah!!! Wij dus nog een kwartiertje op onze knieën (voor jullie vermaak natuurlijk) gelegen, met het volgende resultaat:

42

43

44


Lief he?!

Nou, na zoveel avontuur moeten wij ook even uitrusten, dus een dikke doei voor nu en hopelijk hebben we snel weer genoeg leuke dingen gedaan om over te vertellen...

Later!

41