30 december 2012

Het grote Nick-en-Nienke Jaaroverzicht


2012: wat er allemaal gebeurde (en hoe het nu verder zal gaan in 2013)

01

Ongelooflijk. Het is alweer een jaar geleden dat hier 10 man familie op de stoep stond. We sleepten ze mee naar het Opera Huis (linksboven), stapelden ze op in ons huis in Stanmore (rechtsboven) en lieten ze flink wat hoeken van het land zien.

De tweede helft van Januari hebben we het weer zonder bekende gezichten moeten doen en sloten we regelmatig aan bij de vriendengroep van Adrian die ons meenamen naar leuke feestjes, etentjes en sportwedstrijden (linksonder). Alleen dat cricket, daar zijn we nog steeds geen enthousiaste supporters van.

Met Nicks regelmatige en Nienke's flexibele baan konden we af en toe een compleet weekend vrij regelen en zo trokken we onder andere naar het Royal National Park ten zuiden van Sydney om te genieten van de rust, vogels te spotten (ja, we zijn zo'n stel) en heerlijk te wandelen. (rechtsonder)

02

Februari. Och ja, dat was zo'n zware maand. We hadden lange lunches vlakbij Nick zijn werk (linksboven), feestjes met gratis eten en drinken via Nienke haar werk (rechtsboven), dagen op het strand (linksonder) en diners ter ere van het weerzien met oude bekenden van eerder gemaakte reizen (rechtsonder).

Maar ja, iemand moet het toch doen?

03

Maart en April trokken we uit om de westkust van Australië te bekijken. We reden van Perth helemaal naar Broome in het noorden.

In maart waren de hoogtepunten onder andere: in een propellervliegtuigje boven Rottnest Island vliegen (linksboven), 4WD door de Pinnacles Dessert (rechtsboven), wandelden in de bloedhitte van het Kalbarri National Park (linksonder) en zagen wilde emu's, zeekoeien, haaien (niet gepland), schildpadden en dolfijnen in de omgeving van Monkey Mia (rechtsonder)

04

Het tweede deel van de reis kwamen we langs prachtige plekken zoals het Karijini National Park (linksboven), het Cape Range National Park (rechtsboven) en eindigden we in Broome, waar we een 
frilled neck lizard als vriend op de camping kregen en zagen we een prachtige zonsondergang op het strand.

Helaas moesten we om omstandigheden de reis afbreken en dus zullen we nog een keer terug moeten om het laatste deel van Broome naar Darwin, via The Kimberley's nog een keer goed te bekijken!

05

Mei zal jullie misschien nog in het geheugen gegrift staan, want toen kwamen we als een wervelwind langs en jullie kaas opeten, bier drinken, patat en kroketten smullen, baby's knuffelen, uren bijkletsen, kat troosten, bloemen bewonderen en wat al niet meer… voor we het wisten zaten we weer in het vliegtuig terug te blikken op een fantastische maand. Bedankt!

06

Sydney organiseert het hele jaar door geweldige festivals en in de maand juni zijn dat vooral de kunstzinnige evenementen. Zo werd het Opera Huis verlicht tijdens Vivid Sydney (linksboven) en trokken we naar Cockatoo Island voor de Art Biennale '12 (rechts).

En oh ja, we ontmoetten ook de Minister President, Julia Gillard.

(In Madame Tussauds, maar dat even terzijde)

07

De maand Juli is Nienke jarig, dus feest! 3x taart (linksboven), wijnproeven in de Hunter Valley (rechtsboven en linksonder), het kon niet op. Deze maand schreef Nienke zich ook in voor de sportschool, niet geheel verwonderlijk. Van iemand die beweerde nooit een voet in een sportschool te willen zetten, veranderde ze spontaan in een aanhanger en Pilatest, Body Balanced, Yogaat en S'hbammed ze er lustig op los.

Een tweede feestje was ook van doen deze maand: we kregen namelijk een nieuw huisje midden in de wijk Kings Cross! Nick blij, Nienke blij, Neill de vogel blij. Goede maand!

08

We trokken deze maand wat vaker de drukke stad uit en maakten wandelingen naar mooie baaien zoals Double Bay (boven) en Rose Bay.

Ook gingen we een weekend kamperen (ja brr, het is winter hier!) in het Booderee National Park, bij Jervis Bay (ten zuiden van Sydney) en hadden we een aantal succesvolle fotoshoots met de lokale wildlife, zoals kangoeroes en kookaburra's (foto's onder)

09

Alle leuke dingen die we deze maand deden werden overschaduwd door het verlies van ons kleine huisgenootje Neill.

Deze kleine, slimme, cheeky valkparkiet met zijn toffe kuif en uitgebreid liedrepertoire (+imitaties van telefoons) zorgde altijd voor veel plezier in huis en het is dan ook ineens een stuk stiller geworden… 

We zullen hem altijd blijven missen!

10

Met het bezoek van Phillipe (linker foto's), een vriend van Nick van de Universiteit, trokken we weer de toeristen schoenen aan en bekeken we de stad met een paar leuke wandelingen. Erg aanstekelijk als je iemand te logeren hebt die de stad voor het eerst ontdekt en razend enthousiast is!

Via Nienke's werk kregen we ook nog eens een Bridge Climb aangeboden (rechtsboven), zodat we nog maar weer eens vanaf een ander standpunt te zien kregen wat een prachtige stad Sydney is. We voelen ons erg bevoorrecht.

Met het concert van Mumford and Sons sloten we deze maand helemaal met een knaller af! Te Gek!

11


Op de een of andere manier hebben we erg veel dingen gebakken deze maand (zie het bewijs op de onderste foto's). Koekjes, Beef Pie, Wafels, Pepernoten… Het kon niet op!

Misschien kwam het omdat we deze maand ook dolfijnen zagen (linksboven) en nogmaals een deel van de Harbour Bridge beklommen (rechts boven) om over de haven uit te kijken. Daar krijg je namelijk ontzettend trek van.

12

December was weer een klassieke 'niet te geloven wat een feest weer'-maand voor ons. Zo begonnen we met een echte Australische bruiloft in de Hunter Valley (linker foto's). We waren namelijk uitgenodigd door Trent (de broer van Adrian) die trouwde met Michelle. Een prachtig feest, veel leuke mensen en we hebben dan ook erg genoten.

8 December was Nick zijn verjaardag, die we met een flinke groep vrienden (vanuit de hele wereld, Nederland, Australië, Duitsland, Italië, Engeland, Oostenrijk en Schotland) met een picknick in het park en later bij ons thuis en in de kroeg vierden.

Met kerst reisden we naar het noorden af, waar we de feestdagen doorbrachten met Adrian zijn familie. We werden ontzettend verwend, kregen volop te eten, te drinken, zelfs cadeautjes en het geheel werd afgesloten met een enorm kerstmaal. (rechter foto's). Een erg leuke ervaring!

En dan hebben we het enorme vuurwerk boven de Sydney Harbour Bridge zelfs nog te goed. 2012 gaan we dus knallend uit samen.


Wat nu?

Tja, nu komt 2013 er alweer bijna aan. Zoals de meesten van jullie weten hebben we besloten 1 februari naar huis te komen en Sydney achter ons te laten. We hebben dus nog iets meer dan een maand om afscheid van Australië en ons leven hier te nemen. Een gemengd gevoel.

Een echt afscheid nemen zal het zeker niet worden, want dat we hier ooit weer terugkomen staat wel vast. Maar het zal een tijdje duren voor we hier weer zullen zijn en het zal niet hetzelfde zijn zonder ons huis en onze banen hier. We zullen dan weer gewoon toerist zijn in plaats van 'local'.  

Maar niet getreurd, want voorlopig richten we ons lekker op iedereen thuis. De carnaval komt eraan, de skivakantie, een bruiloft en een aantal verjaardagen. We vallen met onze neus in de boter. Daarna is het op zoek naar een nieuw huis, een nieuwe baan, een nieuwe uitdaging. Kortom: we gooien het roer weer eens helemaal om en zien wel waar het schip strand. Spannend.

We willen iedereen heel erg bedanken voor alle leuke reacties op de blog, alle kaartjes, smsjes, whatsapps en zelfs complete audio- en videoboodschappen en verrassingspakketjes die we van jullie hebben ontvangen de afgelopen 2 jaar. Zo waren we toch een beetje dichtbij huis.

Voor nu is dit het laatste bericht op de blog, maar als we weer een wild idee krijgen en naar een ander land trekken gaan we hier natuurlijk weer gewoon lekker verder schrijven. (Maar laten we het er voorlopig maar op houden dat we Nederland nooit meer verlaten, anders maken we onze moeders misschien onnodig ongerust.)

Dus:

Tot ziens!

Wij wensen iedereen een heel goed 2013

En we zien jullie snel